Dag 23

Är nu inne på min 4:e vecka med lchf. Tänker dock inte väga mig lika ofta som jag gjort hittills. Men varannan vecka kör jag med viktuppdateringar :)

Igår gjorde jag oopsiee brödet igen, det får fortfarande inga höga betyg av mig. Ska nog köpa hem fiberhusk så jag kan baka något annat. Vill fortfarande ha recept på bröd av er :)

Dag 9

Nyligen ätit sen middag. Ställde mig förresten på vågen idag som jag faktiskt gör varje dag, och nu har den visat samma vikt sedan i Söndags?! Varför har jag inte gått ner ens ett gram?

Dag 8

Måste bara tipsa om matdagboken.se, verkligen super! Du bara klickar in allt du ätit under dagen och får veta precis hur mycket du har ätit av kolhydrater, protein och fett. Även hur många kalorier du får i dig. Dom flesta säger ju att man inte ska räkna kalorier när man äter Lchf, men jag har satt en gräns på 1500 kcal per dag. Låter väldigt lite, men eftersom ca 80 % av energiintaget kommer från fett så blir jag väldigt mätt och klarar mig gott på 1500 kcal.
Och för er som är intresserad så bör 75-80% av energin komma från fett, 5-10% från kolhydrater och 10-20% från protein när man äter enligt lchf. Matdagboken räknar lätt ut det åt er :)

Såg precis där att jag bara ätit 980 kcal idag. Och har verkligen ätit mig mätt! Men jag hade ätit lite för mycket protein idag och för lite fett så det fixar jag med en tallrik med hallon och grädde ikväll ;) De ni! Kommer bara upp i 1250 kcal idag men så länge jag inte är hungrig klagar jag inte.

Ni som äter lchf, vad äter ni till frukost?
Jag kan verkligen inte äta ägg&bacon, omelett eller nått sådant till frukost.. På sin höjd äggröra, men skulle bli less på bara det.

Just nu äter jag turkyoghurt blandat med lite grädde (kan inte äta yoghurten annars) ibland varma hallon till.
Men det är lite enformigt tycker jag. Ni som har något gott recept på bröd får gärna kommentera (Inte oopsiee brödet!)

RSS 2.0